skip to Main Content

Basgitaarles

Basgitaarles bij Music Your Way. De bassist, misschien wel de meest ondergewaardeerde muzikant van de band. Volgens studies echter weer de belangrijkste. Basgitaar is een instrument waarbij je de belangrijkste schakel bent tussen de melodie en de ritme in het nummer. De bastonen worden ook wel de lijm genoemd die de muziek samenhoudt.

Voorgrond of achtergrond

Veel mensen kunnen niet direct een bekende bassist opnoemen of een nummer waarin de basgitaar prominent aanwezig is. Als je er echter op gaat letten zal het je opvallen dat er ontelbaar veel bekende basloopjes zijn. Een bassist kan zich eigenlijk moeiteloos van de voorgrond naar de achtergrond en vice versa verplaatsen in muziek.

Gevoel en gehoor

De bas is door zijn toonhoogte een instrument wat enorm op ons gevoel inspeelt. Je hoort bas niet alleen, je voelt het ook door je hele lichaam. Bassisten hebben vaak ook een goed gehoor en gevoel voor ritme, en ook in de baslessen zal daar al snel aandacht aan worden besteed.

Een groot scala aan stijlen en technieken

Bastonen kom je in elke muziekstijl tegen, bewust en onbewust. Dat zorgt er voor dat de basgitaar heel veel verschillende speelstijlen heeft. Drie grote stromingen binnen bas zijn bijvoorbeeld; slappen, plectrum en vingers. Alle speelstijlen hebben hun eigen unieke geluid en karakter, het is dus super leuk om daar meer over te leren.

Ontwikkeling, handige tips
en belangrijke informatie

De eerste stap nemen is vaak lastig. Weet je niet waar je moet beginnen of ontvang je graag meer informatie? Op onze berichten pagina delen we zoveel mogelijk nuttige informatie om je te helpen.

Ga naar berichten

Uitgebreid aanbod instrumenten,
we spelen jouw muziek.

Music Your Way hanteert een eigen en moderne leermethode.
De leerling in het middelpunt. Lessen aangepast naar wens.

Drums

Slaginstrumenten als
drumstel en percussie

Bekijk lesinformatie

Bas

Zowel elektrische
als akoestische bas

Bekijk lesinformatie

Elektrische Gitaar

Breed inzetbaar en
een eigen geluid

Bekijk lesinformatie

Akoestische Gitaar

Western gitaar
(akoestisch)

Bekijk lesinformatie

Toetsen

Piano, Keyboard
en Synthesizer

Bekijk lesinformatie

Music your way geeft les met je
eigen muziek…

Leer een instrument spelen op een leuke manier met jouw favoriete muziek als basis.

Ontdek de lesmethode

Back To Top