Drumles bij Music Your Way

Drummen is het fundament van bijna elk muziekstuk. Jij bent als drummer verantwoordelijk voor het neerleggen van een strak en interessant ritmische partij. Je zou bijna kunnen zeggen dat drummen voor een aantal genres bepalend is voor het geluid. Als je op drumles gaat zul je er snel achter komen dat je met een basisritme al met muziek mee kan spelen en er voor je favoriete muziekstijl ook een aantal standaard ritmes bestaan.

Drummen is een workout

Drummen is een workout voor je hele lichaam! Als jij gek bent op ritme en bewegen dan is drumles echt het instrument voor jou. Je kan drums en drumgeluiden bijna in elke muziekstijl terugvinden. Je zal tijdens drumles niet alleen met muziek bezig zijn, maar ook met het aanscherpen van je coördinatie.

Ritmische herkenning

Tijdens drumles zal er ook veel worden gedaan met het herkennen van ritmes en ritmische elementen. Eigenlijk elk muziekstuk heeft een ritmische basis, zelfs als er geen drumstel in voorkomt of de ritmische onderdelen zijn geprogrammeerd. Zo zal je bijvoorbeeld zien dat er niet alleen veel drumpatronen te vinden zijn in pop en rock muziek, maar bijvoorbeeld ook in jazz en elektronische muziek.

Drummen is niet altijd luid!

De meeste mensen denken bij drummen aan veel lawaai, en dat schrikt ook veel ouders en buren af. Toch is het zeker niet zo dat drummen altijd luid hoeft te zijn. Je kan namelijk naast stokken ook brushes of hotrods gebruiken die het volume behoorlijk verlagen. Daarnaast is er ook altijd de optie van het elektrische drumstel, en tegenwoordig ook gaasvellen en speciale low volume bekkens. De laatste twee opties zijn bijvoorbeeld ideaal als je alleen ’s avonds kan oefenen of last hebt van een erg gehorig huis.

muzieklessen-advies-keuze-instrument

We geven je graag advies

De eerste stap nemen is vaak lastig. Weet je niet waar je moet beginnen of ontvang je graag meer informatie? Schroom je niet en neem contact op!

Bel via (0341) 751 242 of stuur ons een e-mail

Uitgebreid aanbod instrumenten, we spelen jouw muziek.

Music Your Way hanteert een eigen en moderne leermethode. De leerling in het middelpunt. Lessen aangepast naar wens.

Drums

Slaginstrumenten als drumstel en percussie

Bas

Zowel elektrische als akoestische bas

Elektrische gitaar

Breed inzetbaar en een eigen geluid

Akoestische gitaar

Western gitaar (akoestisch)

Toetsen

Piano, Keyboard en Synthesizer

Music your way geeft les met je eigen muziek…

Leer een instrument spelen op een leuke manier met jouw favoriete muziek als basis.

Hé fanatiekeling, bij Music Your Way kan je twee instrumenten in je lespakket nemen.

De 1e Proefles? Altijd gratis, geheel vrijblijvend en snel geregeld.