skip to Main Content

Elektrisch gitaar spelen

Elektrisch gitaar spelen leer je bij Music Your Way. Om elektrische gitaar te spelen heb je naast een gitaar ook een versterker nodig. De elektrische gitaar is daardoor breed inzetbaar, van hele rustige muziek tot ruige muziek. Met de versterker kun je heel makkelijk een eigen geluid creëren. Een groot voordeel van versterkt spelen is ook dat het makkelijker wordt om met een drummer mee te spelen op volume.

Spelen met precisie

Vergeleken met een akoestische gitaar druk je de snaren op een elektrische gitaar makkelijker in. Dat wil echter niet zeggen dat het dus makkelijker speelt. Op een elektrische gitaar worden al je bewegingen onder een vergrootglas gelegd omdat je gitaar wordt door versterkt. Dat zorgt er dus voor dat je veel demp technieken en precieze speelbewegingen zal ontwikkelen als je elektrische gitaar speelt.

Veel verschillende geluiden

Er is geen ander instrument waarmee je zoveel verschillende geluiden kan benaderen. Op elektrische gitaar kun je door middel van verschillende technieken heel makkelijk een ander geluid namaken. Een voorbeeld hiervan is het buigen van de snaren of het glijden over de snaren. De unieke opzet van het gitaar fretboard (vakjes op de hals) zorgt er voor dat je harmonieën kunt spelen die op een ander instrument niet mogelijk zijn

Ontwikkeling, handige tips
en belangrijke informatie

De eerste stap nemen is vaak lastig. Weet je niet waar je moet beginnen of ontvang je graag meer informatie? Op onze berichten pagina delen we zoveel mogelijk nuttige informatie om je te helpen.

Ga naar berichten

Uitgebreid aanbod instrumenten,
we spelen jouw muziek.

Music Your Way hanteert een eigen en moderne leermethode.
De leerling in het middelpunt. Lessen aangepast naar wens.

Drums

Slaginstrumenten als
drumstel en percussie

Bekijk lesinformatie

Bas

Zowel elektrische
als akoestische bas

Bekijk lesinformatie

Elektrische Gitaar

Breed inzetbaar en
een eigen geluid

Bekijk lesinformatie

Akoestische Gitaar

Western gitaar
(akoestisch)

Bekijk lesinformatie

Toetsen

Piano, Keyboard
en Synthesizer

Bekijk lesinformatie

Music your way geeft les met je
eigen muziek…

Leer een instrument spelen op een leuke manier met jouw favoriete muziek als basis.

Ontdek de lesmethode

Back To Top